slide1 slide2 slide3 slide4

Wacht

niet te lang

met zoeken

naar hulp van een

fysiotherapeut

Twee krachtige

praktijken

onder één dak

Direct 

consulteren

zonder 

tussenkomst

van een

(huis)arts

Jaarlijks

vinden bijna

3 miljoen mensen

Jong en Oud

hun weg naar de

fysiotherapeut

Claudicationet

 

Fysio Fit Wijchen is lid van het landelijk netwerk looptherapie ClaudicatioNet.
ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten met perifeer vaatlijden, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt.

 

Claudicatio intermittens is een uiting van Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) en wordt veroorzaakt door slagaderverkalking. Slagaderverkalking komt ook op andere plaatsen in het lichaam voor.

 

Als patiënt met perifeer vaatlijden kunt u voor looptherapie terecht bij gespecialiseerde fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij ClaudicatioNet.

 

FysioFit Wijchen heeft zich verdiept in problematiek rondom het hart en de bloedvaten en het begeleiden van mensen met klachten van deze aard. Loopafstanden vergroten, pijnvermindering in de benen, traplopen aangenamer zien te krijgen of een operatie zien te voorkomen zijn doelen waarmee u bij hem terecht kunt.

 

Claudicatio intermittens betekent letterlijk hinken met tussenpozen. In Nederland is een veelgebruikte term voor deze aandoening “etalagebenen”. Als mensen pijn krijgen tijdens het lopen en hierdoor tijdens het lopen even rust moeten nemen, doen zij net alsof zij naar etalages kijken. Hier komt de naam etalageziekte vandaan.

 

Fysiotherapeut

Tim Peeters