Nieuws

De meest voorkomende hardloopblessures

Jaarlijks krijgt ongeveer 75% van de hardlopers te maken met een blessure. Dit is een behoorlijk aantal, maar er zijn ook veel verschillende soorten blessures. Hierdoor is de kans dat u er met een te maken krijgt groter. Bent u (helaas) bekend met het hebben van een hardloopblessure? Of bent u een fanatiek hardloper en bent u benieuwd welke blessures er zijn en wat Fysio Fit Wijchen voor u kunt betekenen? Lees dan snel verder!

 

De meest voorkomende hardloopblessures

Er zijn veel verschillende soorten hardloopblessures. De meest voorkomende hardloopblessures bevinden zich in de voeten en knieën. We noemen er 5: 

  • Achillespeesontsteking; De achillespees is de pees die van de kuitspier naar de hiel loopt. Als deze pees ontstoken is, is er sprake van een achillespeesontsteking. Behandeling bij een achillespeesontsteking is ontzettend belangrijk. Als u de klachten negeert is er kans op een chronische blessure. 
  • Hielspoor; Bij hielspoor heeft u last van een felle, scherpe pijn onder uw voet ter hoogte van uw hiel. Dit voelt u als u staat of loopt. Hielspoor ontstaat meestal geleidelijk.
  • Shin splints; Bij shin splints heeft u last van uw scheenbeen. Het is een verzamelterm voor verschillende scheenbeen irritaties. U kunt het voorkomen door rustig te trainen en variatie in uw trainingen toe te passen. 
  • Jumpers knee; Een jumpers knee of springersknie is een blessure door overbelasting. U kunt de klachten herkennen aan pijn aan de onderkant van de knie, stijfheid/startpijn of zwelling van de kniepees. 
  • Lopersknie; Bij een lopersknie heeft u last van pijn aan de buitenkant van uw knie. Deze pijn ontstaat tijdens of na het hardlopen. Bij een lopersknie is het belangrijk om gepast advies te krijgen om deze klachten in de toekomst te voorkomen. 

De oorzaken van hardloopblessures

Omdat er veel verschillende blessures zijn, zijn er ook veel verschillende oorzaken. Vaak heeft u te maken met een verkeerde houding die voor overbelasting zorgt. Ook kan het zijn dat uw hardloopschoenen niet goed of verouderd zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u in uw enthousiasme een beetje te hard van stapel bent gelopen. 

Behandeling bij een hardloopblessure

Als u last heeft van een langdurige hardloopblessure is het wijs om een afspraak te maken bij ons. Wij kunnen kijken wat de oorzaak is en advies geven over het maken van bewegingen en het aannemen van houdingen. Ook kunnen wij de pijnklachten behandelen. Maak snel een afspraak door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ons contactformulier in te vullen.

FYSIO FIT WIJCHEN

LOCATIE
BLAUWE HOF
Blauwe hof 4012
6602 WX  Wijchen
024-642 0697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LOCATIE 
HEILIGE STOEL
Heilige Stoel 3925 
6601 WH  Wijchen
024-641 4622
info@fysiofitwijchen.nl