Nieuws

Behandel uw aspecifieke rugklachten niet als B-klachten!

Behandel uw aspecifieke rugklachten niet als B-klachten!

Rugklachten behoren tot een van de meest genoemde gezondheidsproblemen, waarbij aspecifieke rugklachten de leiding nemen. Wellicht herkent u deze klachten. Kenmerkend is het ontbreken van een duidelijk aanwijsbare lichamelijke oorzaak. Deze klachten worden vaak onterecht als minder belangrijk beschouwd. In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp en benadrukken we waarom het cruciaal is om deze klachten serieus te nemen.

Wat zijn aspecifieke rugklachten?

Ervaart u weleens pijn in uw (onder)rug? Aspecifieke rugklachten treden op wanneer de oorzaak van de pijn niet duidelijk te identificeren is. Onderzoek heeft aangetoond dat een verstoorde balans tussen belasting (de kracht op de rug) en belastbaarheid (het vermogen van het lichaam om de belasting aan te kunnen) een rol kan spelen.

 

Om aspecifieke rugklachten beter te begrijpen, is het nuttig om ze te vergelijken met specifieke rugklachten. Aspecifieke rugklachten zijn alle vormen van rugklachten waarvoor geen duidelijke diagnose gesteld kan worden. 

 

Specifieke rugklachten

Aspecifieke rugklachten

Duidelijk moment van ontstaan

Geen duidelijk moment van ontstaan

Duidelijk beeld van de klachten

Klachten kunnen per dag verschillen

Afwijkende kenmerken zichtbaar op foto’s.     

Geen afwijkingen zichtbaar

 

Door deze vergelijking wordt duidelijk dat aspecifieke rugklachten zich onderscheiden door hun onduidelijke oorsprong en variabele symptomen, in tegenstelling tot specifieke rugklachten met een heldere diagnose en zichtbare afwijkingen op onderzoeken zoals röntgenfoto's of MRI-scans.

 

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u betekenen? 

Het is belangrijk om de klachten van aspecifieke rugpijn serieus te nemen. Ons advies is om actief te blijven. U kunt bijvoorbeeld regelmatig korte wandelingen maken en/of fietsen. Daarnaast is het belangrijk om langdurig zitten in één houding te vermijden. 

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar om u te ondersteunen bij het verminderen of verhelpen van uw klachten. Met behulp van oefentherapie, manuele therapie en houding- en bewegingssavdies gaan we samen aan de slag. Bovendien hebben onze fysiotherapeuten waardevolle tips, waarmee u in de toekomst deze rugklachten kunt voorkomen. 

 

Neem contact met ons op!

Loopt u rond met rugklachten en weet u niet hoe u hiermee om moet gaan? Onze fysiotherapeuten staan u met raad en daad terzijde. U kunt een afspraak maken via onze website, ons bellen op 024-6420697 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Samen zetten we stappen op weg naar herstel!

FYSIO FIT WIJCHEN

LOCATIE
BLAUWE HOF
Blauwe hof 4012
6602 WX  Wijchen
024-642 0697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LOCATIE 
HEILIGE STOEL
Heilige Stoel 3925 
6601 WH  Wijchen
024-641 4622
info@fysiofitwijchen.nl