Tarief / vergoeding

Fysio Fit Wijchen heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Fysio Fit Wijchen declareert alle fysiotherapeutische behandelingen bij uw zorgverzekeraar. Indien u niet of onvoldoende verzekerd bent, krijgt u een nota van ons. Hierbij gelden de tarieven voor 2024:

  • Intake en onderzoek fysio- en manuele therapie 30 min. - € 56,00
  • Intake, onderzoek en eerste behandeling bekkenfysiotherapie 60 min. - € 110,50 (twee behandelingen)
  • Behandeling fysiotherapie - € 42,50
  • Behandeling manuele therapie - € 54,50
  • Behandeling bekkenfysiotherapie - € 54,50
  • Behandeling oedeemtherapie - € 55,50
  • Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (consult) - € 69,50
  • Toeslag aan huis behandeling - € 17,50
  • Niet nagekomen afspraak - € 42,50
  • Schriftelijke rapportage - € 80,00

Verzekering: wat wordt er vergoed?

Bij Fysio Fit Wijchen bent u verzekerd van goede zorg Voor zorgkosten in Nederland kennen we een basisverzekering en hebben we de mogelijkheid om ons aanvullend te verzekeren. Fysiotherapie wordt in een beperkt aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén eigen risico kost.

Uw vergoeding Fysiotherapie, hoe werkt het?

Kinderen tot 18 jaar De eerste achttien behandelingen per jaar per indicatie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen betalen hiervoor geen eigen risico. Vanaf de negentiende behandeling worden deze vergoed uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar met een chronische aandoening

In het geval van een chronische aandoening heeft u recht op een machtiging voor een chronische indicatie. Alle behandelingen door een fysiotherapeut of kinderfysiotherapeute worden dan vergoed. Hiervoor betalen kinderen geen eigen risico.

Volwassenen

Behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering. Hiervoor betaalt u geen eigen risico.

Volwassenen met een chronische aandoening

In het geval van een chronische aandoening heeft u recht op een machtiging voor een chronische indicatie. U heeft dan recht op onbeperkt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. De eerste twintig behandelingen kunnen uit de aanvullende verzekering worden vergoed. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt van deze eerste twintig is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij de chronische indicatie voor volwassenen komen de kosten vanaf de 21ste behandeling ten laste van uw eigen risico. Voor meer informatie over vergoeding voor fysiotherapie en uw zorgverzekering in het algemeen kunt u de volgende websites raadplegen:

www.defysiotherapeut.com
www.independer.nl

Bekkenfysiotherapie basisverzekering

Wanneer u urine-incontinentie heeft worden de eerste 9 bekkenfysiotherapie behandelingen gedeclareerd vanuit de basisverzekering. Dit is een regel opgelegd door de zorgverzekeringen. Ook heeft u een verwijzing nodig voor behandeling voor urine-incontinentie. Dit kan door huisarts of medisch specialist afgeven worden. Bij vergoedingen uit de basisverzekering zal de zorgverzekeraar altijd eerst het eigen risico aanspreken! Dit eigen risico is voor 2021 vastgesteld op € 385,00. 

Uw verzekering is uw verantwoordelijkheid!

Bij verdere vragen of onduidelijkheden omtrent uw verzekering of eigen bijdrage verzoeken wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Niet aanvullend verzekerd?

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota van Fysio Fit Wijchen per post gestuurd die u zelf moet betalen.

Hebt u vragen?

Als u inhoudelijke vragen hebt over de behandelingen die vermeld staan op de nota, kunt u hierover contact opnemen met onze secretaresse Esther Houwing van Fysio Fit Wijchen. Met vragen over (de hoogte van) vergoedingen kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

FYSIO FIT WIJCHEN

LOCATIE
BLAUWE HOF
Blauwe hof 4012
6602 WX  Wijchen
024-642 0697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LOCATIE 
HEILIGE STOEL
Heilige Stoel 3925 
6601 WH  Wijchen
024-641 4622
info@fysiofitwijchen.nl