slide1 slide2 slide3 slide4

Wacht

niet te lang

met zoeken

naar hulp van een

fysiotherapeut

Twee krachtige

praktijken

onder één dak

Direct 

consulteren

zonder 

tussenkomst

van een

(huis)arts

Jaarlijks

vinden bijna

3 miljoen mensen

Jong en Oud

hun weg naar de

fysiotherapeut

Tarief / Vergoeding

Fysio Fit Wijchen heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Fysio Fit Wijchen declareert alle fysiotherapeutische behandelingen bij uw zorgverzekeraar. Indien u niet of onvoldoende verzekerd bent, krijgt u een nota van ons. Hierbij gelden de tarieven voor 2019:

 

Fysiotherapie - € 33,00

Manuele therapie - € 47,00

Bekkenfysiotherapie - € 47,00

Telefonische zitting - € 8,25

Lange zitting - € 66,00

Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (consult) - € 61,00

Screening, intake en onderzoek - € 58,00

Intake en onderzoek na screening - € 47,00

Toeslag aan huis - € 15,00

Toeslag in inrichting - € 8,25

Niet nagekomen afspraak - € 33,00

Eenvoudige korte rapporten - € 55,00

Meer gecompliceerde rapporten - € 61,00 

 

Verzekering: wat wordt er vergoed?

Bij Fysio Fit Wijchen bent u verzekerd van goede zorg
Voor zorgkosten in Nederland kennen we een basisverzekering en hebben we de mogelijkheid om ons aanvullend te verzekeren. Fysiotherapie wordt in een beperkt aantal gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén eigen risico kost.

 

Uw vergoeding Fysiotherapie, hoe werkt het?

 

Kinderen tot 18 jaar
De eerste achttien behandelingen per jaar per indicatie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen betalen hiervoor geen eigen risico. Vanaf de negentiende behandeling worden deze vergoed uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering.

 

Kinderen tot 18 jaar met een chronische aandoening

In het geval van een chronische aandoening heeft u recht op een machtiging voor een chronische indicatie. Alle behandelingen door een fysiotherapeut of kinderfysiotherapeute worden dan vergoed. Hiervoor betalen kinderen geen eigen risico.

 

Volwassenen

Behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering. Hiervoor betaalt u geen eigen risico.

 

Volwassenen met een chronische aandoening

In het geval van een chronische aandoening heeft u recht op een machtiging voor een chronische indicatie. U heeft dan recht op onbeperkt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. De eerste twintig behandelingen kunnen uit de aanvullende verzekering worden vergoed. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt van deze eerste twintig is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij de chronische indicatie voor volwassenen komen de kosten vanaf de 21ste behandeling ten laste van uw eigen risico. Voor meer informatie over vergoeding voor fysiotherapie en uw zorgverzekering in het algemeen kunt u de volgende websites raadplegen:

 

Bekkenfysiotherapie basisverzekering

Wanneer u urine-incontinentie heeft worden de eerste 9 bekkenfysiotherapie behandelingen gedeclareerd vanuit de basisverzekering. Dit is een regel opgelegd door de zorgverzekeringen. Ook heeft u een verwijzing nodig voor behandeling voor urine-incontinentie. Dit kan door huisarts of medisch specialist afgeven worden. Bij vergoedingen uit de basisverzekering zal de zorgverzekeraar altijd eerst het eigen risico aanspreken! Dit eigen risico is voor 2019 vastgesteld op € 385,00. De CZ Zorgbewust verzekering vergoedt als enige het eigen risico bij urine-incontinentie.

 

Uw verzekering is uw verantwoordelijkheid!

Bij verdere vragen of onduidelijkheden omtrent uw verzekering of eigen bijdrage verzoeken wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

 

Niet aanvullend verzekerd?

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota van Fysio Fit Wijchen per post gestuurd die u zelf moet betalen. 

 

Hebt u vragen?

Als u inhoudelijke vragen hebt over de behandelingen die vermeld staan op de nota, kunt u hierover contact opnemen met onze secretaresseEsther Houwing van Fysio Fit Wijchen. Met vragen over (de hoogte van) vergoedingen kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

 

Maak een afspraak

of bel 024-6420697 of 024-6414622