Revalidatie na Corona

Heeft u covid-19 gehad en verloopt het herstel niet helemaal zoals u had gehoopt of verwachten? Dit is een bekend beeld nadat iemand ‘hersteld’ is van het virus, in principe bent u genezen maar u voelt zich nog verre van uzelf.

Ongeacht of u in het ziekenhuis opgenomen bent geweest of thuis bent hersteld, Covid-19 kan een lange nasleep van klachten hebben ondanks dat het virus al lang uit uw systeem is. Het lichaam krijgt tijdens de infectie heel wat te verduren, met alle gevolgen van dien, zoals: lusteloosheid, vermoeidheid, gevoel van zwakte, verminderd vertrouwen in uw lichaam en verminderde conditie en kracht.

De fysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen in het herstel van het bewegend functioneren. U heeft tijd nodig om te herstellen van de ziekte en de aan COVID-19 gerelateerde beperkingen die u kunt ondervinden. Het is belangrijk om gedoseerd het bewegen weer op te bouwen zodat u (fysiek) volledig hersteld. Dit doen we onder andere middels de volgende therapievormen: Oefentherapie, ademhalingsoefeningen, trainingsschema’s en begeleiding in belasting/belastbaarheid

Vergoeding: Met een verwijzing van huisarts of specialist heb je recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie gedurende zes maanden, vanuit de basisverzekering. De behandeling moet binnen een maand na afgeven van de verwijzing beginnen. Mocht blijken dat je na zes maanden niet volledig hersteld bent dan kan de revalidatie eenmalig verlengd worden met een periode van opnieuw maximaal zes maanden. Een verwijzing door een specialist is dan nodig. Om aanspraak te maken op vergoeding vanuit de basisverzekering moet je ermee instemmen dat gegevens worden gebruikt voor landelijke wetenschappelijk onderzoek m.b.t. COVID-19. Je fysiotherapeut zal hiernaar vragen.

FYSIO FIT WIJCHEN

LOCATIE
BLAUWE HOF
Blauwe hof 4012
6602 WX  Wijchen
024-642 0697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LOCATIE 
HEILIGE STOEL
Heilige Stoel 3925 
6601 WH  Wijchen
024-641 4622
info@fysiofitwijchen.nl